Valparna föddes onsdag kväll, 18/1 2017.
Bruni var superduktig, hon började med att springa in och ut på eftermiddagen för att kissa så jag förstod att det var dags. Kl. 17.30 gick hon och jag in i valphagen för att i lugn och ro invänta valparna. Ensam hemma då husse var bortrest så det var lite oroligt för de andra hundarna som fick vänta på mat tills det var lugnt mellan valpankomsterna. Men alla var med utanför valphagen och tyckte det var väldigt spännande.
Här har alla fyra valparna kommit, avvaktar fortfarande om det är en till på gång men efter två timmar bäddar jag rent när jag förstår att det är klart. Sista valpen kom 21.30 så det blev en hel natts sömn!
Tre bruna gossar, 250, 240 och 290 gram. Sist ut kom äntligen en tik, svart och vägde 250 gr.
Valparna är livfulla, går upp jättebra i vikt och har det hur bra som helst med mamma Bruni! Idag när valparna är tre dagar gamla får jag henne att gå ut själv och rasta sig. Innan har det varit att bära ut henne, hon lämnade inte valpsängen frivilligtsmiley
Vikten idag lördag (3 dagar) är 280, 280, 360 och tiken 300 gr.

Pappa Boris är väldigt nyfiken men än så länge tillåter Bruni inte någon av hundarna att komma för nära. Tids nog får de nog hjälpa tillsmiley
När den första valpen kom var jag tveksam om den var svart eller brun. Valp två hade samma färg så jag var fortfarande tveksam. När den tredje kom hade de två första nästan helt torkat så jag var ganska säker på att de var bruna. Den såg också brun ut! När valp nr fyra kom var den kolsvart så alla tveksamheter försvann. Det syntes tydligt när man hade något att jämnföra med…
Det var en häftig upplevelse för jag har tidigare bara fått svarta valparsmiley
Att bistå sin tik vid valpning får en att känna en enorm respekt för sin hund som är så duktig och klarar av allt så bra. Man krystar med och är helt inne i detta, känner en sådan vördnad, man medverkar till nya liv…(Kanske skulle man ha blivit barnmorska)